Online en offline backup

Als ondernemer (maar ook als particulier) is een back up laten maken van uw gegevens absolute noodzaak. U werkt immers met privacygevoelige informatie over uw bedrijf, uw klanten en uw concurrentie. NecMar IT helpt met de back up van belangrijke gegevens.

Online en offline back up

NecMar It verzorgt de backup van belangrijke (bedrijfs-) gegevens zodat u altijd beschikt over uw gegevens en u geen zorgen hoeft te maken over verlies van (privacygevoelige) informatie.

U kunt bij ons een backup laten maken op 2 manieren:

  • Online back up
  • Offline back up

Online backup

Bij een online back up worden uw gegevens in de cloud opgeslagen. De back up vindt automatisch plaats en wordt dagelijks of wekelijks uitgevoerd. De gegevens worden 28 dagen lang bewaard en zijn voor u altijd inzichtelijk.

Het voordeel van een online backup is dat de gegevens vanaf meerdere locaties bekeken kunnen worden. U bent niet gekoppeld aan een locatie als het om de toegankelijkheid van uw backup gaat. Zo heeft u dus altijd en overal toegang tot uw persoonlijke gegevens en zijn deze te allen tijde veilig.

Met een online back up zegt u  tevens vaarwel tegen onvoorziene (onderhouds-)kosten en profiteert u van de uitgebreide functionaliteiten die een online backup met zich mee brengt.

Offline backup

De offline backup wordt opgeslagen op een zogenaamde NAS server. Dit is een harde schijf die aangesloten wordt op het (bedrijfs-)netwerk. Binnen het netwerk hebben alle computers en apparaten toegang tot de backup. U en uw medewerkers kunnen dus eenvoudig documenten opslaan en delen. Het voordeel van een offline backup is dat de overdracht van gegevens sneller gaat dan bij een online backup en dat het om een eenmalige aanschaf gaat. U heeft geen onvoorzien kosten en/of onderhoudskosten. NecMar IT zorgt voor een juiste installatie van de NAS server en voor de dagelijkse of wekelijkse backup.

Totaaloplossing voor ondernemers en particulieren

Bij NecMar IT denken we graag mee over totaaloplossingen. Voor de back up van uw gegevens, maar ook over alle andere IT gerelateerde zaken. Alles onderbrengen bij één vakspecialist biedt voordelen. Zo kunnen we snel schakelen en problemen oplossen indien dit nodig is, maar heeft u ook altijd één vast aanspreekpunt voor al uw vragen of problemen.

Wij helpen ondernemers bij:

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om uw bedrijfsgegevens optimaal op te slaan of klik op één van bovenstaande links om meer te lezen over de betreffende service!