WordPress webshop laten maken

Webshop laten bouwen

WEbshop laten maken in Amsterdam

Wereldwijd zijn er er miljoenen webshops. Elke dag komen hier enkele tienduizenden webshops bij. Wanneer je besluit om een webshop te laten maken kun je kiezen uit veel verschillende systemen waarmee het kan. Denk aan WordPress, Shopify en Wix. WordPress bevindt zich wel in andere klasse als het gaat om populariteit en gebruik. WordPress en dan met name met de plugin Woocommerce ondersteunt bijna 20 miljoen sites over de hele wereld, dat is ruim 6% van alle websites die er vandaag zijn.

Professionele webshop laten maken of zelf doen?

Een website laten maken kost geld. Dit verandert niet bij het feit of het een leadgeneratie website of een webshop en ook niet of je ervoor kiest om het uit te besteden of zelf te maken. Je kunt ervoor kiezen om een web developer of webbureau in te huren om een webshop voor je te laten bouwen bijvoorbeeld via WordPress met de WooCommerce plugin. Een andere keuze is om een webshop te maken door hier zelf mee aan de slag te gaan. Marketing, e-commerce en enige technische kennis zijn dan wel essentieel. En tijd natuurlijk. Beide opties kosten immers direct of indirect geld. Veel ondernemers zijn zelf bezig met ondernemen en kiezen ervoor om de webshop te laten maken door een professionele partij.

WordPress webshop laten maken

WordPress is een CMS (content management system) waarmee veel websites zijn gemaakt. Als beginsel zou je met een CMS als WordPress eenvoudig een website kunnen maken. Er zijn veel mensen die claimen zelf een WordPress website inclusief webshop in elkaar te kunnen zetten. Alleen een professioneel resultaat waarmee je anno nu nog boven je concurrenten kan uitsteken is niet eenvoudig en niet aan te raden. En dit geldt al helemaal voor WordPress webshops! 

WooCommerce webshop laten maken

Zoals eerder in dit artikel aangegeven is WordPress en daarmee WooCommerce het meest gekozen e-commerce systeem. De WooCommerce plugin van WordPress maakt het mogelijk dat web developers prachtige webshops kunnen maken. Het heeft grote voordelen: snel, flexibel en schaalbaar. Daarnaast kun je de sales op je webshop eenvoudig bijhouden met een de WooCommerce Mobile app.

Wanneer je enig maatwerk wil binnen je WooCommerce shop is het geen realistische optie om hier zelf mee aan de slag te gaan. Wanneer je binnen WordPress aan de slag met WooCommerce komt er veel specialistisch werk aan te pas. Op een gegeven moment moet je ook allerlei technische zaken regelen. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • het implementeren van een payment provider, 
  • het integreren van Facebook/Instagram shopping, 
  • het regelen van remarketing via Google, 
  • het bijhouden van een SEO plugin
  • het activeren voor een direct checkout voor meer conversie en hogere orderwaarde,
  • het koppelen van enhanced e-commerce binnen Google Analytics, 
  • het integreren van e-mailsoftware (MailChimp, Active Campaign) voor meer loyale klanten.

Dit zijn slecht enkele voorbeelden van technische aspecten, die essentieel zijn voor het behalen van online succes.

WEbshop laten maken Amsterdam

Marketing voor je webshop

Voor het behalen van online succes zijn de technische aspecten alleen natuurlijk niet voldoende. Ook marketing kennis en kunde zijn key factoren. Welke SEO-teksten ga je gebruiken? Welk design? Welke afbeeldingen? Hoe zorg je ervoor dat je je USP’s zo duidelijk naar voren laat komen? Hoe zorg je voor het best converterende lay-out binnen WooCommerce? Welke productfoto’s kies je uit? Hoe zorg je voor een optimale checkout?

Dit zijn allemaal vraagstukken die continu geoptimaliseerd dienen te worden voor een blijvend e-commerce succes. Je leest er misschien al doorheen dat je hiervoor meerdere disciplines (web development, design, marketing) voor nodig hebt. Bij full service webwinkel bouwer als Necmar heb je daarom geen omkijken naar dit proces, omdat we een team hebben waarin alle cruciale disciplines voor jouw online succes aanwezig zijn.

Kosten webshop laten maken

We hebben hierboven al aangegeven dat het laten maken van een webshop van een aantal factoren af hangt. Onze webshop specialisten gaan graag met je in gesprek om aan de hand van jouw situatie de eventuele kosten voor het maken webshop te bepalen. 

Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

Website laten maken kosten

Wanneer je op Google zoekt naar de kosten voor het laten maken of bouwen van een website zul je zien dat er veel verschillende prijsranges. Zo zal de een aangeven al vanaf 300 euro een website te kunnen, terwijl anderen geen prijzen noemen.

De kosten van het laten maken van een website hangt grofweg af van een tweetal belangrijke zaken: door wie laat je het maken en hoe complex is de door jou beoogde website?

Door wie kun je je website laten maken?

Wanneer je ervoor kiest om een website te laten maken zou je grofweg terecht kunnen bij een freelancer of een webdesignbureau als Necmar. Terwijl net beginnende freelancers enkele honderden euro’s vragen zul je bij ervaren freelancers en bij gedegen webdesignbureaus vanaf 1000 a 1500 euro een website kunnen laten maken.

En als het maatwerk is met veel web-integraties en complexe websites/webshops kan een website makkelijk uitkomen op enkele 10 duizenden euro’s.

Bekijk voor onze kosten de pagina website laten maken.

Goedkope website laten maken?

Hoe goedkoop of duur je website wordt is uiteindelijk dus afhankelijk van de complexiteit van de website. Ook webdesign speelt natuurlijk een rol. Sommige bedrijven geven duizenden euro’s om een nieuw design te laten ontwerpen voor hun nieuwe website.

WordPress website laten maken prijs?

WordPress is het meest gebruikte CMS systeem waarin websites worden gemaakt. Ook wij bij Necmar zijn echte WordPress experts. Bekijk ons werk en tarieven voor het maken van excellente WordPress websites.

Wat verder belangrijk is bij het laten maken van een website?

Er zijn nog heel veel onderwerpen die doorslaggevend bij wel of geen online succes. Houd ons website en online marketing blog in de gaten voor meer inspiratie. Voel je vrij om contact met ons op te nemen wanneer je vragen hebt of advies nodig hebt.