Website laten maken

Website laten maken: waar moet je op letten?

wordpress website laten maken

Het is geen geheim dat het laten maken van een website geen kleine beslissing is. Nog even los van de kosten die je gaat maken heeft het impact op de succes van jouw online business. Binnen de digitale snelweg is de jouw website het belangrijkste online platform. De coronacrisis heeft nogmaals blootgelegd hoe essentieel een optimale online aanwezigheid is. En dat voor alle branches: horeca, retail, b2b, dienstverlening en nog veel meer.

De keuze om een nieuwe website te laten of je huidige website te vernieuwen heeft impact op je middellange bedrijfsdoelstellingen. Denk hierbij aan sales, leadgeneratie, branding, klantenservice en je positie in Google. In dit artikel leggen we daarom uit wat de belangrijkste zaken waar je op moet letten.

Waar moet je op letten bij het laten maken van een website?

Bij het laten maken van een website moet je terug naar de basis. Wat wil je uitstralen (branding), wat zijn je onderscheidende waarden (USP’s) en wat wil je bereiken met je website (doelstellingen).

Branding bij het laten maken van een website

Iedere onderneming heeft hiermee te maken en vormt de basis van een gedegen marketing strategie. Bij branding gaat het erom dat je merkwaarden, zoals flexibel of betrouwbaar, omzet in visuele aspecten die je laat terugkomen in je (online) identiteit. Denk hierbij onder andere aan je complete huisstijl en logo’s.  Branding komt niet alleen terug op je website, maar ook in je online ads, je aanwezigheid op social media, je e-mailmarketing.

Om een goede online uitstraling neer te zetten is het van levensbelang dat je je branding helder hebt. Jouw branding heeft namelijk impact hoe pagina’s op je website eruit gaan zien maar ook welke woorden je gaat gebruiken. Wanneer je een website gaat laten bouwen met WordPress kan dit impact hebben om de thema’s die je kiest in WordPress. Zorg er dus voor dat je al een brandkit hebt, met je merkwaarden, logo en complete huisstijl. Indien je dit nog niet hebt is het goed om hier snel mee aan de slag te gaan.

Wat zijn je onderscheidende waarden (de USP’s)

Ben je de snelste in je markt? Heb je de meest innovatieve oplossing? Of ben je de scherpste als het gaat om prijs? Voordat je je website gaat laten maken/bouwen is het  handig om dit helder te hebben. Met andere woorden: weet waarom jouw doelgroep bij jou moet zijn. Dit worden ook wel de USP’s genoemd, unique selling propositions.

professionele website laten maken

Wat zijn je doelstellingen met de website?

Net als bij iedere marketinginspanning is het belangrijk om je doelstellingen helder te hebben. Wat wil je met je wesbite? Meer leads? Meer nieuwsbriefaanmeldingen? Meer telefoontjes? Meer contactaanvragen?

Dit zijn voorbeelden van doelstellingen, maar zorg er ook voor dat deze zo specifiek mogelijk worden geformuleerd. Dus je wilt meer leads, maar hoeveel dan? En in welk tijdsbestek.

Aan de hand van de doelstellingen die hebt bepaald kan de website daarop worden ingericht. Een leadgeneratie website ziet er vaak heel anders uit dan een webshop. Een informatieve website van een restaurant is op zijn beurt weer een hele anders. Ook heeft dit uiteindelijk invloed op de kosten die je moet maken voor het laten maken van een website.

Welke website pagina’s heb je nodig?

Dit hangt helemaal af van je doel. Leadgeneratie websites en webshops verschillen natuurlijk van elkaar. Maar in de basis heb je niet zo veel pagina’s nodig:

  • Homepagina
  • Product/dienst pagina(‘s)
  • About pagina
  • Content pagina (blog, kennisbank, inspiratie, FAQ)
  • Contactpagina

De homepagina kun je zien als een online etalage en een samenvatting van het aanbod. Het moet in een oogopslag duidelijk zijn waar je voor staat en belangrijker nog dat de klant antwoord krijgt op de vraag: what’s in it for me? Op de homepage moet je de bezoeker inspireren of informeren.

 De productpagina is de pagina waar je de potentiële klant moet overtuigen van jouw aanbod en uitleggen hoe je te werk gaat. Ook zou je inzicht kunnen geven in de kosten die een klant moet maken om met jou te gaan werken. De about pagina is een pagina dat niet altijd evenveel wordt bekeken, maar vergis je niet: het moet er wel zijn omdat het vertrouwen uitstraalt. hier kun je op een verhalende wijze vertellen wat je doet en waarom jij degene bent waarmee de klant in zee moet gaan. Op de blogpagina kun je de klanten voorzien van tips & tricks. het doel van een blog is niet louter verkopen, maar juist om de klant te helpen. Dan hebben we nog de contactpagina. Deze moet simpel en overzichtelijk zijn en bovenal makkelijk om contact met je op te nemen, middels een contactformulier. Steeds vaker zie je chatfuncties op websites. Dit is iets wat wij aanraden om de conversie op je website te verhogen.

Hierboven hebben wij de basis weergegeven van waar je op moet letten als je een website wilt laten maken. Heb je vragen of wil je hulp bij bovenstaande onderdelen, neem dan gerust contact met ons op.

website laten maken

Website laten maken kosten

Wanneer je op Google zoekt naar de kosten voor het laten maken of bouwen van een website zul je zien dat er veel verschillende prijsranges. Zo zal de een aangeven al vanaf 300 euro een website te kunnen, terwijl anderen geen prijzen noemen.

De kosten van het laten maken van een website hangt grofweg af van een tweetal belangrijke zaken: door wie laat je het maken en hoe complex is de door jou beoogde website?

Door wie kun je je website laten maken?

Wanneer je ervoor kiest om een website te laten maken zou je grofweg terecht kunnen bij een freelancer of een webdesignbureau als Necmar. Terwijl net beginnende freelancers enkele honderden euro’s vragen zul je bij ervaren freelancers en bij gedegen webdesignbureaus vanaf 1000 a 1500 euro een website kunnen laten maken.

En als het maatwerk is met veel web-integraties en complexe websites/webshops kan een website makkelijk uitkomen op enkele 10 duizenden euro’s.

Bekijk voor onze kosten de pagina website laten maken.

Goedkope website laten maken?

Hoe goedkoop of duur je website wordt is uiteindelijk dus afhankelijk van de complexiteit van de website. Ook webdesign speelt natuurlijk een rol. Sommige bedrijven geven duizenden euro’s om een nieuw design te laten ontwerpen voor hun nieuwe website.

WordPress website laten maken prijs?

WordPress is het meest gebruikte CMS systeem waarin websites worden gemaakt. Ook wij bij Necmar zijn echte WordPress experts. Bekijk ons werk en tarieven voor het maken van excellente WordPress websites.

Wat verder belangrijk is bij het laten maken van een website?

Er zijn nog heel veel onderwerpen die doorslaggevend bij wel of geen online succes. Houd ons website en online marketing blog in de gaten voor meer inspiratie. Voel je vrij om contact met ons op te nemen wanneer je vragen hebt of advies nodig hebt.